• Oznam - riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní

          • Oznamujeme Vám, že z dôvodu konania ústnej časti maturitných skúšok riaditeľ SOŠ strojníckej Považská Bystrica udeľuje dňa 22.05.2023 riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní pre triedy 1.B, 1.C, 1.E, 1.F, 1.G, 2.B, 2.D, 3.A, 3.C, 3.E

          • Exkurzia vo firme Spanner SK, k. s.

          • Dňa 09. 05. 2023 sa žiaci 2.E odboru obrábač kovov – obsluha CNC strojov pod vedením majstra odbornej výchovy Ing. Ivana Sluku zúčastnili exkurzie vo firme Spanner SK, k. s.

            Spanner SK, k. s. je moderná strojárska spoločnosť zaoberajúca sa vlastnými vývojovými aktivitami, navrhovaním a konštrukciou produktov, zákazkovou výrobou, výrobou prototypov a finálnych strojových zariadení. Zákazníkom poskytuje komplexné služby v oblasti výroby založenej na spracovaní plechov, zváraní, opracovaní a v neposlednom rade mechanickú, pneumatickú a elektrickú montáž komponentov ukončenú funkčným testom zariadenia. V rámci poskytovania služieb zastrešuje tiež oblasť automatizácie a výroby jednoúčelových strojov a zariadení.

            Súčasťou zákazkovej výroby je napr. konštrukcia strojov, výroba kotlov na biomasu, tepelných výmenníkov, filtračných systémov, mechanických častí baliacich liniek a tiež častí strojových zariadení, ktoré slúžia na zber, triedenie a recykláciu rôznych materiálov.

            Žiaci sa konkrétne oboznámili s portfóliom spoločnosti v rámci elektronickej prezentácie a následne sa pokračovalo exkurziou po výrobných priestoroch, kde sa oboznámili s konštrukciou strojov, výrobou kotlov na biomasu, tepelných výmenníkov, filtračných systémov, kogeneračných kotlov, videli pracoviská s technológiami ako ohýbanie, zváranie, lakovanie aj laserové vyrezávanie a aj záverečnú kontrolu či samotnú montáž. Počas exkurzie nás sprevádzala Ing. Beráková a Ing. Kvašňovský, za čo sa im chceme poďakovať.

            MOV Ing. Ivan Sluka

          • Oznam - riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní

          • Oznamujeme Vám, že z dôvodu konania prijímacích skúšok zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky pre školský rok 2023/2024 riaditeľ SOŠ strojníckej Považská Bystrica udeľuje dňa 09.05.2023 riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní pre triedy 1.B, 1.C, 1.E, 1.F, 2.B, 2.D, 3.A, 3.C, 4.A, 4.D, 1.AN a 2.AN

          • Exkurzia vo firme Danfoss Power Solutions a. s.

          • Dňa 28.4.2023 sa žiaci 2.C odboru MSZ pod vedením majstra Jozefa Taldu zúčastnili exkurzie vo firme Danfoss Power Solutions a. s.

            Spoločnosť Danfoss Power Solutions a. s. v Považskej Bystrici je popredným svetovým výrobcom hydraulických systémov a komponentov pre mobilné pracovné stroje, ktoré sa využívajú najmä v poľnohospodárstve, stavebníctve alebo dvíhaní ťažkých bremien. Počas exkurzie nás sprevádzali p. Kalinčíková, p. Bicko, p. Paur a p. Michalová. Ďakujeme im za zaujímavé a inšpiratívne informácie, ktoré sme si vypočuli počas prehliadky  jednotlivých pracovísk firmy.

          • Oznam - riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní

          • Oznamujeme Vám, že z dôvodu konania prijímacích skúšok zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky pre školský rok 2023/2024 riaditeľ SOŠ strojníckej Považská Bystrica udeľuje dňa 04.05.2023 riaditeľské voľno na teoretickom vyučovaní pre triedy 1.A, 1.D, 2.A, 2.C, 2.E, 3.B, 3.D, 4.B, 4.C, 1.AN a 2.AN.

          • Stavanie mája

          • Dňa 28.04.2023 sa v areáli pred budovou našej školy uskutočnila slávnostná akcia „Stavanie mája“ 

            Tradícia stavania májov je súčasťou ľudových zvykov, kde má symbolický význam. Samotný máj bol výrazom prírodného mýtu o boji zimy s jarou, života so smrťou; symbol na jar sa obnovujúcej prírody.  

            Neskôr pôvodný význam májov upadol do zabudnutia a od 15. storočia ich stavali mládenci pred tie domy, kde je vydaja súca dievka. Aj táto tradícia prešla mnohými obmenami.  

            Dodnes je na Slovensku všeobecne rozšírené stavanie ústredného mája pre obec a podobne. A práve takýto máj naši žiaci spoločne so zamestnancami školy postavili. 

            V spolupráci s MŠ Železničná pomohli príjemnú atmosféru dotvoriť svojím vystúpením aj malí predškoláci. 

          • Skončil sa 45. ročník stredoškolskej odbornej činnosti

          • Stredoškolská odborná činnosť je súťaž zameraná na 17 odborných oblastí (prírodovedné, technické, humanitné a spoločensko-vedné odbory), ktorej cieľom je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov SŠ, rozvíjať tvorivé kompetencie žiakov, kritické myslenie, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. Žiaci sa zapojením do súťaže riešia aktuálne témy, využívajú medzipredmetové vzťahy, učia sa pracovať v tímoch, vyhľadávať informácie, spolupracovať s odborníkmi z vysokých škôl a hospodárskej praxe.

            Byť aktívnym účastníkom v Stredoškolskej  odbornej činnosti  je výbornou skúsenosťou a odrazovým mostíkom, či už pre úspešné zavŕšenie stredoškolského štúdia alebo motiváciou pre správny výber vysokoškolského štúdia.  

            Naša škola sa do tejto súťaže zapája každoročne. V tomto školskom roku sa celkovo zapojilo 15 žiakov v 17 súťažných odboroch. Celoštátnej prehliadke, ktorá sa tento rok konala od 25. – 28. apríla 2023  na pôde Strednej odbornej školy vinársko-ovocinárskej v Modre, predchádzali postupne školské, okresné a krajské kolá. Na celoštátnej prehliadke kraj reprezentovalo 34 najlepších žiakov v počte 272 odborných prác.

            Z našich žiakov sa najviac darilo Marcovi Kršíkovi z 3.B triedy v odbore problematika voľného času s prácou Renovácia motocykla Jawa Pionier, ktorý v celoštátnom kole získal krásne 4. miesto. Všetkým súťažiacim a ich konzultantom ďakujeme za vynaložené úsilie a tešíme sa na ďalší ročník stredoškolskej odbornej činnosti.

            Ing. Antónia Moravčíková

        • NÁRODNÁ CENA KVALITY V OVP 2023
          • NÁRODNÁ CENA KVALITY V OVP 2023

          • Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s Radou zamestnávateľov pre odborné vzdelávanie a prípravu a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR organizoval v apríli 2023 druhý ročník Mesiaca kvality odborného vzdelávania a prípravy.  Kvalitná príprava mladých ľudí pred vstupom na trh práce, ako aj zvyšovanie a zmena kvalifikácií dospelých, sú významnými aspektmi, ktoré ovplyvňujú životy jednotlivcov počas ich aktívneho pracovného života.

            Celoživotné vzdelávanie je  nikdy nekončiaci sa proces, počas ktorého získavame viac slobody v tomto rýchlom a dynamicky sa rozvíjacom a meniacom sa svete.

            Súčasťou Mesiaca kvality bolo odovzdanie Národnej ceny kvality v OVP, prostredníctvom ktorej sa posilní motivácia pedagogických a nepedagogických pracovníkov v odbornom vzdelávaní a príprave (OVP). Cieľom ocenenia je identifikovať a vyzdvihnúť poskytovateľov pre zabezpečovanie kvality na vysokej úrovni v odbornom vzdelávaní a príprave v rámci SR. 

            Naša škola si odniesla víťazné ocenenie  v kategórii Presadzovanie celoživotného prístupu v OVP, ktoré je udelené inštitúcii, ktorá výnimočným spôsobom poskytuje aktuálne a flexibilne vzdelávacie príležitosti v OVP pre mladých ľudí aj dospelých, ktoré reflektujú vyvíjajúce sa potreby trhu práce, rozvíja spoluprácu smerom k inováciám a podnikaniu prostredníctvom aktívnej spolupráce s podnikmi a svojou inštitucionálnou stratégiou reaguje na nové spoločenské potreby.

            Veľmi si toto ocenenie vážime a zároveň si uvedomujeme, že nás zaväzuje k tomu, aby  sme dosahovali stále lepšie výsledky. Je to výsledok tímovej práce odborných pedagógov nielen súčasných ale aj tých, ktorí boli v minulosti zamestnancami školy a podieľali sa na rozvoji celoživotného vzdelávania v OVP.

                                                                                                         

          • Prijímacie skúšky 4. a 9. máj 2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Dňa 4.05. a 9.05.2023 Vás srdečne privítame na prijímacích skúškach na našej škole.

            Počas týchto dní Vám ponúkame možnosť nahliadnuť do priestorov školy, akými sú odborné učebne, dielne praktického vyučovania, bežné triedy, posilňovňa, či multifunkčné ihrisko. K dispozícii Vám budú naši pedagógovia, ktorí Vám veľmi radi odpovedia na všetky Vaše otázky.

            Milí rodičia, využite čas, počas ktorého Vaše deti píšu test z matematiky a slovenčiny, alebo si poďte našu školu pozrieť po ukončení testovania spoločne. Tešíme sa na Vás!

          • Návšteva pedagógov zo školy Colegio Salesiano Santísima Trinidad, Sevilla, Španielsko.

          • V našej škole sme v dňoch 22.-23.04.2023 mali vzácnu návštevu - našich kolegov z ďalekého Španielska, zo školy Colegio Salesiano Santísima Trinidad, Sevilla.

            Colegio Salesiano Santísima Trinidad je škola, ktorá patrí k Saleziánskej konglomerácii. Bola založená v roku 1893. Škola, v ktorej sa učí viac ako 1600 študentov, zahrňuje primárne, sekundárne a aj odborné vzdelávanie. Odborné vzdelávanie sa týka viacej ako 600 študentov, ktorí sa špecializujú na programovanie mechanickej výroby, elektrotechnické systémy, výrobu elektronických zariadení a automobilový priemysel. Škola reprezentuje dlhodobú tradíciu vzdelávania, ako v meste Seville, tak aj v celom Španielsku.

            Španielski kolegovia si prezreli našu školu s veľkým záujmom. Najskôr si prešli odborné učebne na teoretickom vyučovaní a potom nasledovali dielne odborného výcviku, z ktorých boli úplne nadšení. Zaujímali sa takisto o školský vzdelávací systém na Slovensku, duálny systém vzdelávania a spoluprácu s firmami a ohromila ich úroveň pripravenosti našich žiakov na vstup do sveta práce. Neskôr navštívili našich partnerov vo vzdelávaní, firmy thyssenkrupp rothe erde Slovakia a. s. a Danfoss Power Solutions a. s., kde si pozreli výrobné prevádzky a zaujímali sa o spoluprácu s našou školou.

            Minulý školský rok túto školu navštívili v rámci programu Erasmus+ a projektu „Zvýšenie kvality vzdelávania a úrovne internacionalizácie Strednej odbornej školy strojníckej v systéme duálneho vzdelávania odbornou stážou učiteľov v Španielsku“ naši pedagógovia a sme nesmierne radi, že teraz sme ich mohli privítať u nás my.

          • 24. ročník medzinárodnej súťaže vo zváraní o „Zlatý pohár Linde“

          • V dňoch 17. – 19. apríla 2023 sme sa zúčastnili 24. ročníku medzinárodnej súťaže vo zváraní „Zlatý pohár Linde“, ktorú usporiadala Střední odborná škola, Frýdek - Místek, pod záštitou generálneho partnera Linde Gas a. s. a ďalších partnerov a sponzorov.  Súťaže sa zúčastnili žiaci učebného alebo študijného odboru, ktorí absolvovali príslušný kurz alebo kurz práve absolvujú, a veková hranica bola 20 rokov dosiahnutých v roku 2023.

            Z každej školy mohol byť prihlásený iba jeden žiak pre danú metódu zvárania. Naša škola mala zastúpenie pre metódu 135 – zváranie el. oblúkom taviacou sa elektródou v aktívnom plyne a reprezentoval nás žiak 3.C odboru mechanik strojov a zariadení Samuel Majerík. Verím, že získané vedomosti a praktické skúsenosti na súťaži budú preňho ďalším stimulom pri zdokonaľovaní sa v osobnom a profesijnom raste.

             

            Ing. Ferdinand Matušík

          • Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti

          • V piatok 31.3.2023 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti  v Starej Turej. V každom odbore bolo 10 súťažných prác a do celoštátneho kola postúpili prví dvaja najlepší v danom odbore.

            Tento rok postúpili do krajského kola nasledovní žiaci:

            • Marco Kršík – žiak z III.B súťažil v odbore problematika voľného času s renováciou motorky Jawa Pionier, pod vedením Ing. Ďutku, Ing. Balušíka a Mgr. Cehelského.
            • Marián Olšavský z triedy III.D pod vedením PaedDr. Šajtlavu súťažil so spektrálnou analýzou zvuku v odbore matematika, fyzika
            • Filip Chochlík z III.C a Matúš Burdej z II.C súťažili v odbore Elektrotechnika, hardware, mechatronika. Filip si postavil pod vedením Ing. Sedláčka vlastný 3D ploter a Matúš po dohľadom majstrov odborného výcviku Ing. Čerňanom a Bc. Kršíkom zhotovil počítadlo ľudí pomocou PLC.

            Naši žiaci boli úspešní a získali nasledovné umiestnenia:

            Marco Kršík – 2. miesto

            Marián Olšavský – 3. miesto

            Chochlík Filip – 9. miesto

            Burdej Matúš – 4. miesto

            Všetkým súťažiacim gratulujeme a Marcovi Kršíkovi držíme palce, aby sa mu darilo aj v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať v dňoch 25.04. - 28.04.2023 v SOŠ vinársko-ovocinárskej v Modre.

             

            Ing. Antónia Moravčíková

          • Marec- mesiac knihy

          •  

            Každoročne si na našej škole pripomíname významného slovenského buditeľa Mateja Hrebendu, ktorý bol šíriteľom slovenskej aj českej knihy. Počas svojho života sa venoval zbieraniu kníh a čítanie mal rád aj napriek tomu, že celý život trpel silnou poruchou zraku. Na svojich cestách zachraňoval výtlačky pred pálením či vyhodením. Matej Hrebenda okrem kníh zbieral aj ľudové piesne či rozprávky a prispel k vybudovaniu viacerých knižníc. Svoju súkromnú zbierku kníh daroval Matici slovenskej a prvému slovenskému Gymnáziu v Revúcej. 

            Narodil sa a zomrel v marci, preto bol marec vyhlásený za mesiac knihy. Dnes čítanie považujeme za základnú znalosť a pre mnohých z nás je tiež veľkou zábavou, no nebolo tomu vždy tak. V 18. storočí mnohí ľudia pokladali čítanie kníh za nepotrebnú vec. Venovali sa mu iba vzdelanci a bohatí ľudia, ktorí boli oveľa gramotnejší a mohli si knihy dovoliť.

            V priebehu niekoľkých storočí sa knihy stali symbolom vzdelania a kultúry. 

            Časom menili svoj tvar aj obsah. Postupne sa stávali dostupnejšími a vďaka národným buditeľom, akým bol aj Hrebenda, stúpal záujem o čítanie medzi širokou verejnosťou.

             

            Mesiac knihy na našej škole

            Aj my sme si v našej škole pripomenuli význam čítania kníh a na hodinách slovenského jazyka sme sa zapojili do aktivít k mesiacu knihy štafetovým (skupinovým) čítaním. Na hodinách vo všetkých ročníkoch sme sa venovali ukážkam z rôznych žánrov. Čítali sme úryvky napr. z románov Sklený kľúč, Peter a Lucia, z noviel Tri gaštanové kone, Laco a Bratislava, z poviedok Maco Mlieč, Keď báčik z Chochoľova umrie, Neprebudený a v niektorých triedach sa čítala aj taká klasika ako Sládkovičov Detvan alebo balada Zakliata panna vo Váhu a divný Janko.

            Texty sme spoločne prečítali, zhodnotili a vyjadrili svoj názor na ne. Žiaci aj učitelia zapojení do tejto aktivity si takéto hodiny pochvaľovali. Snáď sa nájde čas a aj inokedy ako v marci si takto spestríme hodiny slovenského jazyka.

             

            Mgr. Jana Hederová

        • Lyžiarsky výcvik 2. turnus
          • Lyžiarsky výcvik 2. turnus

          • V posledný marcový týždeň od 26. do 31.3. 2023 sa žiaci tried 1.B a 1.C zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Tatranskej Lomnici. Počasie nám spočiatku neprialo a tak pobyt nezačal lyžovaním, ale návštevou galérie ilúzií Tricklandia v Starom Smokovci.

            Postupne sa počasie umúdrilo a výcvik lyžovania mohol začať. Do piatku všetci zúčastnení žiaci už zvládli základy tohto krásneho zimného športu a tí zdatnejší si zdokonalili svoje zručnosti.  Tak, ako v prvom turnuse, ani teraz nechýbala  regenerácia v bazéne v jednom z hotelov Tatranskej Lomnice.

            Žiaci si okrem lyžovania upevňovali vzťahy v kolektíve pri rôznych spoločenských hrách, či medzitriednych súťažiach. Dúfame, že získané zručnosti budú žiaci v budúcnosti postupne zdokonaľovať.

        • Exkurzia do galérie moderného umenia DANUBIANA Čunovo
          • Exkurzia do galérie moderného umenia DANUBIANA Čunovo

          • Dňa 29.marca 2023 sa žiaci našej školy odboru Grafik digitálnych médií zúčastnili celodennej exkurzie do Galérie moderného umenia DANUBIANA v Čunove, na umelom polostrove vybudovanom na Gabčíkovskej priehradej.  

            Žiaci prvého a štvrtého ročníka spomínaného študijného odboru sa stretli  na vlakovej stanici Považská Bystrica skoro ráno a expresným rýchlikom odcestovali do Bratislavy. Presun z hlavnej vlakovej stanice v Bratilave do Čunova bol s prestupom   liniek MHD, tak využili túto skutočnosť na prehliadku okolia Nového národného divadla a pokračovali do areálu galérie DANUBIANA v Čunove.

            V galérii si  so záujmom prezreli nielen diela vystavené v interiéri galérie ale aj diela v exteriéri a pokochali sa aj dielom celej spoločnosti, teda veľkou Gabčíkovskou priehradou.

            Po návrate do hlavného mesta si urobili „exkurziu“ na nábreží Dunaja  v oblasti veľkého biznis centra Eurovea, kde si pozreli pamätník M. R. Štefánika, prvého ministra obrany novovzniknutej Československej republiky v r. 1918. Potom sa rozpŕchli po skupinkách využiť chvíľu osobného voľného času a prezreli si obchodné centrum  Eurovea.

            Počasie bolo síce chladné a zamračené, ale neubralo to na dobrej nálade a zážitku z exkurzie, ktorá priniesla našim študentom obohatenie ich estetického vnímania sveta okolo nás.

            Vďaka patrí aj realizátorom tejto akcie a zároveň pedagogickému dozoru Mgr. Cehelskému a Ing. Ďutkovi.

          • Exkurzia v thyssenkrupp rothe erde Slovakia, a. s.

          • Dňa 23.03.2023 sa žiaci 2.A triedy (odbor mechanik nastavovač - programátor CNC strojov a robotizácia) spolu s triednym učiteľom Ing. Jánom Balušíkom zúčastnili exkurzie v podniku thyssenkrupp rothe erde Slovakia, a. s. Považská Bystrica. Žiaci si pozreli  výrobu valivých ložísk, konkrétne sústruženie, brúsenie ložiskových krúžkov a valivých teliesok. Okrem trieskového obrábania si pozreli aj tepelné spracovanie a nedeštruktívne metódy merania výrobkov a montáž ložísk. V neposlednom rade žiakov zaujala robotizácia v praxi a mohli sa bližšie oboznámiť a vidieť pracovať robotické ramená.

            Vzhľadom k záujmu a otázkam žiakov počas exkurzie veríme, že sa im prehliadka výroby páčila a taktiež im  pomôže v ďalšom vzdelávaní sa v odborných strojárskych predmetoch.

            Ing. Ján Balušík

        • Lyžiarsky výcvik - 1. turnus
          • Lyžiarsky výcvik - 1. turnus

          • Týždeň pred jarnými prázdninami si žiaci tried 1.A a 1.D spríjemnili pobytom v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica, kde absolvovali lyžiarsky výcvik.

            Počasie bolo priaznivé, a tak sa 34 žiakov mohlo naučiť alebo zdokonaliť v nádhernom športe, akým je lyžovanie. Aj preto, že začiatočníci aj pokročilí vzorne plnili pokyny svojich inštruktorov, mohli si na konci výcviku povedať, že sú z nich lyžiari. Krásu našich veľhôr spoznávali nie len na zjazdovkách, ale aj na výlete do Starého Smokovca a prechádzkou na Hrebienok, kde si pozreli Tatranský ľadový dóm.

            Uprostred týždňa zregenerovali svoje sily pobytom v bazéne v jednom z hotelov Tatranskej Lomnice. Voľný čas trávili žiaci spoločnými aktivitami, spoločenskými hrami, tancom, či súťažami. Veríme, že chlapci a dievčatá si z výcviku odnášajú domov zážitky, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

             

            Mgr. Martina Andrašková

        • 23. ročník celoštátnej súťaže ZENIT v strojárstve
          • 23. ročník celoštátnej súťaže ZENIT v strojárstve

          • V dňoch 21.-23.02.2023 sme sa zúčastnili 23. ročníka celoštátnej súťaže ZENIT v strojárstve, ktorú usporiadala Stredná odborná škola technická v Bratislave, v spolupráci so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Bratislave.

            Súťaže sa zúčastnili žiaci študijných odborov zameraných na elektroniku, programovanie a strojárstvo. Na SOŠ technickej sa zišli žiaci zo všetkých regiónov Slovenska. Počas praktickej previerky mali majstri možnosť nahliadnuť na svojich žiakov a pozorovať, ako si počínajú za strojom alebo pri ručnom spracovaní súčiastky.

            Našu školu reprezentovali Miroslav Vanko z 3.C a Marek Fujko zo 4.A. Podmienky súťaže boli pre všetky súťažné kategórie nastavené veľmi vysoko. Aj napriek veľkému počtu súťažiacich sa naši dvaja žiaci umiestnili vynikajúco, Miroslav Vanko v kategórii R zameranej na ručné obrábanie na 5. mieste a v kategórii S zameranej na strojové obrábanie získal Marek Fujko krásne 3. miesto. Keďže išlo o celoštátnu súťaž, môžeme byť na týchto žiakov právom hrdí.  V silnej konkurencii sa dokázali prebojovať a ukázať, že sú šikovní a zruční. Vyvinuli veľa snahy a predviedli skvelé výkony.

             

            Ing. Jozef Sluka

          • Školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti.

          • Dňa 15. februára 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti.

            Odborná hodnotiaca komisia pracovala v nasledovnom zložení:

            Ing. Lenka Danišková

            Ing. Antónia Moravčíková

            Ing. Peter Sedláček

            Ing. Milan Korbaš

             

            Na základe vyhotovených prác a výrobkov odborná komisia vybrala do školského kola 15 súťažných prác, ktoré boli prezentované v súťažných odboroch:

            01 – Problematika voľného času

            02 – Matematika, fyzika 

            09 – Strojárstvo, hutníctvo, doprava

            12 – Elektrotechnika, hardware, mechatronika

             

            Odborná komisia mala náročnú úlohu vybrať práce, ktoré postúpia do regionálneho kola. Nakoniec padlo rozhodnutie a  do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 17. marca 2023 v OA Považská Bystrica postúpilo 7 prác v štyroch súťažných odboroch.

            01 – Problematika voľného času

            1. miesto – Renovácia historického motocykla Jawa Pionier - Marco Kršík /III.B/

            2. miesto – Výroba lavičky – Filip Melicher /II.AN/

            02 – Matematika, fyzika 

            1. miesto – Spektrálna analýza zvuku - Marián Olšavský /III.D/

            09 – Strojárstvo, hutníctvo, doprava

            1. miesto – Štiepačka dreva – Jakub Hoferica /III.A/

            2. miesto - Generálna oprava motorky KTM 300 – Miroslav Vanko /III.C/

            12 – Elektrotechnika, hardware, mechatronika

            1. miesto - 3D plotter – Filip Chochlík /III.C/

            2. miesto – Počítadlo ľudí pomocou PLC – Matúš Burdej /II.C/

             

            Súťažiacim gratulujeme a držíme palce v ďalšej reprezentácii školy.

        • Slávnostné poklepanie základného kameňa Vážskej cyklomagistrály v areáli našej školy
          • Slávnostné poklepanie základného kameňa Vážskej cyklomagistrály v areáli našej školy

          • Dňa 13.2.2023 predseda TSK Jaroslav Baška spolu s poslancami a zástupcami mesta oficiálnym poklepaním základného kameňa v areáli našej školy spustili práce na ďalšom úseku Vážskej cyklomagistrály.

            Pri tejto príležitosti navštívili aj našu školu a pozreli si priestory dielní odborného výcviku. Zaujímali sa o najmodernejšie vybavenie a prekvapili aj našich žiakov počas krúžku zameranom na programovanie CNC strojov.

            Pán predseda vysoko vyzdvihol prácu celého tímu zamestnancov školy a ocenil prácu a záujem žiakov o štúdium. Bol nadšený zanietením, s akým sa u nás stretol. Ďakujeme za návštevu a slová chvály.