• Nové frézovačky

          • 19. apríla sme v priestore  rekonštruovanej dielne osadili a nainštalovali 10 ks nových  frézovačiek.  Tieto vysokokvalitné manuálne ovládané stroje, ktoré sú stále žiadané na trhu  aj  napriek masívnemu rozšíreniu CNC riadených obrábacích strojov,  v našej škole nájdu uplatnenie pre vyučovanie žiakov v odboroch  zameraných na kovoobrábanie.

            Konzolová manuálna frézka britského výrobcu XYZ Machine Tools s označením XYZ 2000 je vyrobená z kvalitných  masívnych rebrovaných odliatkov a poskytuje bezkonkurenčnú tuhosť a stabilitu pri obrábaní.  Za posledných 30 rokov bolo vo Veľkej Británii nainštalovaných viac ako 10 000 manuálnych frézovačiek od  výrobcu XYZ Machine Tools, ktoré sa stali synonymom kvality, spoľahlivosti a jednoduchého ovládania.

          • Študijný odbor mechanik elektrotechnik - automatizačná technika

          • Veta „Počítač nie je len na hranie“ sa pri našich študentoch vôbec nezdá byť nepravdivá. Veď pozrite sa na nich!

             

            Milí deviataci, viete, čo všetko sa skrýva v študijnom odbore mechanik elektrotechnik - automatizačná technika? Máte vzťah k elektronike a zaujíma Vás, ako funguje? Viete, že počítače nie sú len na hry a prezentácie, ale vedia toho omnoho viac – napríklad riadiť obrábacie stroje a roboty, ovládať smart (inteligentné) autá alebo pomôcť vytvárať vlastné projekty?

             

            S týmto odborom budete sčasti elektrotechnici a sčasti programátori. Budete v budúcnosti využívať najmodernejšie technológie, akými sú automatizované linky či roboty. Jednoducho odbor, v ktorom by chceli pracovať mnohí.

             

            Kvôli automatizácii a robotizácii o prácu neprídete – buďte preto tými, ktorí tieto stroje opravujú a riadia! Môžu aj z Vás byť neúnavní programátori PLC-čiek a robotov!