• Medzinárodné Vyšehradské fondy V4 - prihraničná spolupráca

          • V rámci projektu Medzinárodné Vyšehradské fondy V4 - prihraničná spolupráca sme minulý týždeň boli na oplátku na návšteve u našich českých partnerov, v Strednej priemyselnej škole strojníckej Olomouc.

            Naši žiaci si na začiatku prehliadli toto krásne mesto a na Palackého univerzite sa popasovali s meraním biometrických hodnôt študentov. Na druhý deň najskôr navštívili prečerpávaciu elektráreň Dlouhá Stráne, kde využili virtuálne informácie o priehrade a následne naživo jednotlivé časti, nakoľko v súčasnosti je elektráreň v režime údržby. Poobede z Horských kúpeľov Karlova Studánka vystúpili na horu Praded a ubytovali sa na horskej chate Barborka, kde chodia ich kamaráti zo SPŠ strojníckej v Olomouci na lyžiarsky výcvik.

            Po čerstvom ráne na chate sa vrátili späť do horských kúpeľov Karlova Studánka, kde sa zoznámili s históriou kúpeľov, diagnostikovanými chorobami a s osobnosťami, ktoré sa chodili do kúpeľov liečiť. Po výdatnom kúpeľnom obede sa presunuli späť do Olomouca, kde študenti absolvovali adrenalínový zážitok voľného pádu a hojdanie sa na vysokej hojdačke, našťastie v réžii skúsených inštruktorov.

            Posledný deň bola rozlúčka s partnerskou školou. Študenti si navzájom vysvetlili 3D kreslenie a programovania 3D tlačiarne a vytlačili si svoj výrobok.

            Cieľom tohto projektu je podpora výmeny medzi technickými školami a zlepšenie odborných zručností a digitálnych kompetencií študentov pri realizácii aktivít zameraných na podporu duševného a fyzického zdravia.

             

            Dúfajme, že sa nám podarí v začatej spolupráci pokračovať.

            Ing. Hamár, Ing. Ormandy

          • Plenárne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa bude konať dňa 10.09.2024 o 15:15 hod v priestoroch školskej jedálne SOŠ strojníckej. Po jeho skončení sa budú konať triedne rodičovské združenia 1. ročníkov. Tešíme sa na Vás! 

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2024/2025

          • Dnes sme opäť otvorili brány našej školy pre nový školský rok 2024/2025, plný výziev, príležitostí a nezabudnuteľných chvíľ. Čakajú nás mesiace nielen vzdelávania, ale aj rozvoja, rastu a budovania silných základov pre budúcnosť. Tento rok bude o prekonávaní vlastných hraníc a objavovaní nových možností. 

            Tešíme sa na všetky výzvy, ktoré na nás čakajú. Nech je tento školský rok pre všetkých nielen poučný, ale aj inšpiratívny!